14 Eylül 2015 Pazartesi

iPad Pro ve Apple Pen


Merhaba Sevgili okuyucular;


Bildiğiniz gibi 3 gün önce Apple yaptığı davetle bizlere iPAd Pro ve Apple Pen, iPhone 6S ve Plus ve yeni renklerde çıkartılmış Apple Watchları tanıttı. Benim bu tanıtımda en çok dikkatimi çeken iPadPro ve kalemi oldu. Zaten yeni, geliştirilmiş bir iPhone bekliyorduk o nedenle yeni iPhone'u görünce içimde bir alma isteği olmadı her ne kadar telefonum şuan eskiyor ve arada bir takılıyor olsada 2 gündür sık sık iPad Pro yu inceleyip kapatıyorum. İşin özü bugün sizlere İpad Pro ve Apple Pen hakkında yazacağım.

İlk olarak iPad Pro ile başlayalım. iPad Pro öncelikle diğer iPad'lere göre karşımıza daha büyük bir ekranla çıkıyor 12.9 inc ile. Apple'ın Multi Touch'ını iPad Pro'da da görmek mümkün. Nedir bu Multi Touch? Multi Touch sizin birden çok parmağınızla aynı anda ekran üzerinde çoklu görev yapmanızı sağlayan bir sistemdir.

iPad Pro adeta Macbook yerine geçebilecek seviyede  bir iPad olmuş. Özellikle keyboar'du ve Apple Pen'i görünce bu fikrim daha da kuvvetlendi. Apple'ın gene Pro için tasarladığı keyboard iPad'ı notebook'unuz gibi görüp daha sık, her yerde kullanmanızı sağlıyor, üstelik daha hafif ve taşınması, kulanımı daha rahat.

Şimdi gelelim müthiş olaya Apple Pen'e!! Apple Pen bir mucize. Muhteşem bir cihaz olmuş. Apple Pen iPad Pro için tasarlanmış bir kalemdir. Bu kalem iPad üzerinde tasarım, çizim gibi işlerinizi kolay, yaratıcı ve eşsiz bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Sizin bastırma kuvvetinize göre kalemin kalınlığı değişebiliyor ve şuan sadece 99 Dolar. Tek sıkıntımız bu kalemin sadece iPad Pro ile çalışması. Dileğim yakın bir zamanda bütün iPad'lerle uyumlu bir Apple Pen çıkmasıdır.



Şimdi bize iPad'lere sahip olmak için Kasım'a kadar beklemesi kalıyor.

İyi haftalar ve okumalar!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder